Καταρράκτης Αγίας Βαρβάρας

Καταρράκτης Αγίας Βαρβάρας

Ο μικρότερος καταρράκτης της περιοχής, περιτριγυρισμένος από δάσος φυλλοβόλων δέντρων, με μικρή λίμνη. Ιδανικός χώρος για χαλάρωση και αναψυχή. Υπάρχει σήμανση.

 Αρκουδόρεμα 7-47χλμ

Από τα μεγαλύτερα ρέματα της περιοχής το οποίο τροφοδοτεί το Νέστο. Αξιόλογη η ασφαλτοστρωμένη διαδρομή προς Πρασινάδα με διαρκής αισθητικές εκπλήξεις.

 

Μονότοξο γεφύρι Διποτάμων 21χλμ

Οξυκόρυφο τοξοειδές γεφύρι σε ειδυλλιακή θέση του Αρκουδορέματος με χαρακτηριστική υγρόφιλη βλάστηση. Υπάρχει σήμανση.

 

Μονότοξο γεφύρι «παλιού Φυλακίου Διποτάμων» 26χλμ

Από τα ομορφότερα μονότοξα γεφύρια κάτω από τον ίσκιο απότομων βράχων. Η πρόσβαση γίνεται με μονοπάτι που ξεκινά 500 μέτρα πριν από τη φάρμα Αυγητίδη. Υπάρχει σήμανση. 

 

Εργοστάσιο «Πορσέλ» 5χλμ

Σημείο αναφοράς για την περιήγησή μας. Ανηφορίζοντας ανατολικά θα συναντήσουμε τον οικισμό του Άνω Θόλου με σπίτια χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής υπαίθρου. Συνεχίζοντας από το εργοστάσιο θα περάσουμε το Αρκουδόρεμα όπου το δεξί σκέλος θα μας οδηγήσει προς την περιοχή Διποτάμων - Τραχωνίου και Λεπίδα ενώ το αριστερό σκέλος προς την περιοχή Θερμιών – Δάσους Ελατιάς – Δάσους Φρακτού.

 

Εργοστάσιο «Πορσέλ» 5χλμ

Εκδρομες

badge

1η μέρα – Εκδρομή

• Παρθένο Δάσος Φρακτού Το μοναδικό στην Ελλάδα και το σπουδαιότερο στο είδος του στην Ευρώπη. Έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης (το 1980) λόγω της μεγάλης οικολογικής, φυτογεωγραφικής και ιστορικής αξίας. Διαχειρίζεται με ειδικό προστατευτικό καθεστώς όπου απαγορεύεται κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα εκτός της επιστημονικής έρευνας.

Δραστηριoτητες

badge

Δραστηριότητες

Εκδρομές με μηχανές Enduro: www.enduro-touring.gr  Ποδηλασία στο βουνό, τοξοβολία, canoe-kayak κλπ (πληροφορίες Ορέστης Μπόσκος τηλ. 6947 825551 – www.forestis.gr )  Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι: www.peliti.gr Επίσκεψη στο πάρκο αρπακτικών πουλιών στην Αγορά Δράμας (πλησίον της Αδριανής) www.arpaktika.gr Επίσκεψη στο οινοποιίο Μανωλεσάκη στην Αδριανή Δράμας www.manolesakis.gr

Δημιουργία & Φιλοξενία Drosos Creative Agency