Καταρράκτης Αγίας Βαρβάρας

Καταρράκτης Αγίας Βαρβάρας

Ο μικρότερος καταρράκτης της περιοχής, περιτριγυρισμένος από δάσος φυλλοβόλων δέντρων, με μικρή λίμνη. Ιδανικός χώρος για χαλάρωση και αναψυχή. Υπάρχει σήμανση.

 Αρκουδόρεμα 7-47χλμ

Από τα μεγαλύτερα ρέματα της περιοχής το οποίο τροφοδοτεί το Νέστο. Αξιόλογη η ασφαλτοστρωμένη διαδρομή προς Πρασινάδα με διαρκής αισθητικές εκπλήξεις.

 

Μονότοξο γεφύρι Διποτάμων 21χλμ

Οξυκόρυφο τοξοειδές γεφύρι σε ειδυλλιακή θέση του Αρκουδορέματος με χαρακτηριστική υγρόφιλη βλάστηση. Υπάρχει σήμανση.

 

Μονότοξο γεφύρι «παλιού Φυλακίου Διποτάμων» 26χλμ

Από τα ομορφότερα μονότοξα γεφύρια κάτω από τον ίσκιο απότομων βράχων. Η πρόσβαση γίνεται με μονοπάτι που ξεκινά 500 μέτρα πριν από τη φάρμα Αυγητίδη. Υπάρχει σήμανση. 

 

Εργοστάσιο «Πορσέλ» 5χλμ

Σημείο αναφοράς για την περιήγησή μας. Ανηφορίζοντας ανατολικά θα συναντήσουμε τον οικισμό του Άνω Θόλου με σπίτια χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής υπαίθρου. Συνεχίζοντας από το εργοστάσιο θα περάσουμε το Αρκουδόρεμα όπου το δεξί σκέλος θα μας οδηγήσει προς την περιοχή Διποτάμων - Τραχωνίου και Λεπίδα ενώ το αριστερό σκέλος προς την περιοχή Θερμιών – Δάσους Ελατιάς – Δάσους Φρακτού.

 

Εργοστάσιο «Πορσέλ» 5χλμ

Εκδρομες

badge

2η μέρα – Εκδρομή

• Καταρράκτες Διποτάμων και ΤραχωνίουΑν συνεχίσετε 7χλμ μετά το Τραχώνι η θέα του μεγάλου καταρράκτη που κυλά μέσα στην πολύχρωμη βλάστηση της περιοχής σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.

Δραστηριoτητες

badge

Δραστηριότητες

Εκδρομές με μηχανές Enduro: www.enduro-touring.gr  Ποδηλασία στο βουνό, τοξοβολία, canoe-kayak κλπ (πληροφορίες Ορέστης Μπόσκος τηλ. 6947 825551 – www.forestis.gr )  Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι: www.peliti.gr Επίσκεψη στο πάρκο αρπακτικών πουλιών στην Αγορά Δράμας (πλησίον της Αδριανής) www.arpaktika.gr Επίσκεψη στο οινοποιίο Μανωλεσάκη στην Αδριανή Δράμας www.manolesakis.gr

Δημιουργία & Φιλοξενία Drosos Creative Agency