Κεντρική Ροδόπη

Κεντρική Ροδόπη

Η περιοχή της Ροδόπης είναι μια από τις περιοχές της Ευρώπης που δεν «πάγωσε» κατά την περίοδο των παγετώνων (Πλειστόκαινο), με αποτέλεσμα να καταστεί βοτανικό μουσείο ποικιλότητας των ειδών.

Last Updated on Wednesday, 12 December 2012 12:32

Hits: 3744

Read more: Κεντρική Ροδόπη

Νέστος Ποταμός

Νέστος Ποταμός

Νέστος ποταμός (1-40χλμ)

Διαθέτει ανείπωτες ομορφιές σε όλο το μήκος του. Ιδιαίτερες ίσως αυτές που βρίσκονται πάνω από τη στέψη του Φράγματος Θησαυρού καθώς δημιουργούνται τοπία που παραπέμπουν σε μικρά φιόρδ.

Last Updated on Wednesday, 12 December 2012 12:33

Hits: 4168

Υδροηλεκτρικό Φράγμα Θησαυρού

Υδροηλεκτρικό Φράγμα Θησαυρού

Το μεγαλύτερο χωμάτινο φράγμα των Βαλκανίων και ένα τα δύο Υ/Η φράγματα του νομού στον ποταμό Νέστο. Η επίσκεψη στο εργοστάσιο που βρίσκεται μέσα στο βουνό είναι δυνατή ύστερα από σχετική συνεννόηση με τη διεύθυνση του υδροηλεκτρικού σταθμού.

Last Updated on Wednesday, 12 December 2012 12:35

Hits: 9496

Υδροηλεκτρικό Φράγμα Πλατανόβρυσης

Υδροηλεκτρικό Φράγμα Πλατανόβρυσης

Το συναντούμε ανηφορίζοντας προς τις Ιαματικές Πηγές Θερμιών και προς το Δάσος Φρακτού. Η πρόσβαση στο φράγμα γίνεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Last Updated on Wednesday, 12 December 2012 12:35

Hits: 5410

Παρθένο Δάσος Παρανεστίου Δράμας

Παρθένο Δάσος Παρανεστίου Δράμας

Αδιατάρακτο δασικό οικοσύστημα το οποίο έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης λόγω της μεγάλης φυτογεωγραφικής, οικολογικής και ιστορικής του αξίας. Αναγνωρίζεται ως το σπουδαιότερο στην Ευρώπη. Απαγορεύεται η είσοδος.

Last Updated on Wednesday, 12 December 2012 12:34

Hits: 4286

Read more: Παρθένο Δάσος Παρανεστίου Δράμας

Δάσος Φρακτού

Δάσος Φρακτού

Ευρύτερο δασικό συγκρότημα στο οποίο ανήκει το «Παρθένο Δάσος». Θεωρείται από τα ομορφότερα δάση της Ελλάδας με εντυπωσιακά βράχια, πέντε καταρράκτες, πυκνή και ποικιλόμορφη βλάστηση και με εμφανή παρουσία μιας μοναδικής πανίδας.

Last Updated on Wednesday, 12 December 2012 12:30

Hits: 4011

Read more: Δάσος Φρακτού

Δάσος Στάμνας

Δάσος Στάμνας

Ενδιαφέρουσες διαδρομές στο δασικό σύμπλεγμα της Στάμνας μπορούν να πραγματοποιηθούν στην προς βορρά πλευρά του πάνω από το ρέμα Φαρασινού. Υπάρχει μόνο βασική σήμανση.

Last Updated on Wednesday, 12 December 2012 12:29

Hits: 3632

Εκδρομες

badge

1η μέρα – Εκδρομή

• Παρθένο Δάσος Φρακτού Το μοναδικό στην Ελλάδα και το σπουδαιότερο στο είδος του στην Ευρώπη. Έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο της φύσης (το 1980) λόγω της μεγάλης οικολογικής, φυτογεωγραφικής και ιστορικής αξίας. Διαχειρίζεται με ειδικό προστατευτικό καθεστώς όπου απαγορεύεται κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα εκτός της επιστημονικής έρευνας.

Δραστηριoτητες

badge

Δραστηριότητες

Εκδρομές με μηχανές Enduro: www.enduro-touring.gr  Ποδηλασία στο βουνό, τοξοβολία, canoe-kayak κλπ (πληροφορίες Ορέστης Μπόσκος τηλ. 6947 825551 – www.forestis.gr )  Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι: www.peliti.gr Επίσκεψη στο πάρκο αρπακτικών πουλιών στην Αγορά Δράμας (πλησίον της Αδριανής) www.arpaktika.gr Επίσκεψη στο οινοποιίο Μανωλεσάκη στην Αδριανή Δράμας www.manolesakis.gr

Δημιουργία & Φιλοξενία Drosos Creative Agency