3η μέρα – Εκδρομή

Λίμνη Θησαυρού

• Μουσείο Φυσικής Ιστορίας
Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι ένας χώρος 300τμ. Μέσα στο Παρανέστι αφιερωμένος στην περιβαλλοντική ενημέρωση του ορεινού όγκου της περιοχής της Ροδόπης.

Ο επισκέπτης μπορεί να ενημερωθεί για την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής με έναν ζωντανό τρόπο που περιλαμβάνει χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων και την εφαρμογή νέων μεθόδων απόδοσης πληροφορίας όπως τα διοράματα και προβολές ντοκιμαντέρ.


• Λίμνη Θησαυρού
Εκτείνεται από την περιοχή Θησαυρού, όπου και το Υ/Η φράγμα, μέχρι την κοινότητα Ποταμών. Η τεχνητή λίμνη με τις κατασκευές της, έχει προσδώσει στην περιοχή μια νέα αισθητική και έχει δημιουργήσει ένα καινούργιο υγροβιότοπο.


• Λίμνη Πλατανόβρυσης
Η τεχνητή λίμνη της Πλατανόβρυσης δημιουργήθηκε το 1998 με την έμφραξη του Νέστου στο φράγμα της Πλατανόβρυσης.

Εκτείνεται μέχρι τις παρυφές του φράγματος Θησαυρού και μέχρι το Πολυγέφυρο.

Δραστηριoτητες

badge

Δραστηριότητες

Εκδρομές με μηχανές Enduro: www.enduro-touring.gr  Ποδηλασία στο βουνό, τοξοβολία, canoe-kayak κλπ (πληροφορίες Ορέστης Μπόσκος τηλ. 6947 825551 – www.forestis.gr )  Εναλλακτική κοινότητα Πελίτι: www.peliti.gr Επίσκεψη στο πάρκο αρπακτικών πουλιών στην Αγορά Δράμας (πλησίον της Αδριανής) www.arpaktika.gr Επίσκεψη στο οινοποιίο Μανωλεσάκη στην Αδριανή Δράμας www.manolesakis.gr

Δημιουργία & Φιλοξενία Drosos Creative Agency